تهران، سیدخندان، خیابان میرمطهری، پلاک ۳۸، واحد ۷۱
09001562233
پشتیبانی
09367951354
دارچین ادویه یا دارو

دارچین ادویه یا دارو

گیاه دارچین

دارچین با نام علمی Cinnamomum zeylanicum از خانواده Lauraceae یا برگ بو است. C. zeylanicum به عنوان دارچین سیلان معروف است گونه دیگر از آن به نام C. cassia به نام دارچین کاسیا یا چین معروف است. درختانی مرتفع به ارتفاع 9 متر است. برگها متقابل و بیضی شکل یا تخم مرغی و به رنگ سبز درخشان، شفاف و بدون کرک است. گل آذین به صورت خوشه مرکب و گرزن و به صورت نرماده و رنگ سفید مایل به زرد دیده می شوند. میوه آن گوشتی و به صورت سته، زیتونی شکل و به رنگ ارغوانی تیره  است. و فصل گلدهی آن از بهمن تا فروردین می باشد. دارچین بومی استرالیا و آسیا است. و در ایران کشت نمی شود. دارچین سیلان در سری لانکا و هندوستان می روید و دارچین کاسیا در چین پرورش می یابد.

مواد موثره دارچین

                     دارچین سیگاری

مواد آلی و املاح دارچین

دارچین دارای 9/9 % رطوبت، 65/4 % پروتئین، 2/2 % چربی، 3/20 % فیبر، 55/59 % کربوهیدرات، 55/3 % خاکستر، 6/0 % کلسیم، 05/0 % فسفر، 004/0 % آهن، 01/0 سدیم؛ 4/0 درصد پتاسیم و ویتامین های گروه B می باشد.

اسانس دارچین

اسانس دارچین از پوست گیاه دارچین و با روش تقطیر با آب استخراج می شود. رنگ اسانس زرد روشن است و ترکیب عمده آن آلدئید سینامیک (65 تا 75) درصد است. همجنین دارای اوژنول و فلاندرن می باشد. سایر ترکیبها شامل گاما-کادینن و آلفا-کوپائن است که میزان آنها کمتر از 1 % است. ترکیبهای شیمیایی برگ شامل اوژنول (3/87 %)، بیسیکلوژرماکرن (6/3 %)، آلفا-فلاندرن (9/1 %) و بتا-کاریوفیلن (9/1%) است. در جوانه ترکیبهای آلفا-کوپائن (05/23 %)، آلفا-برگاموتن (38/27 %)، آلفا-هومولن (19/6 %) و گاما-کادینن (97/5 %) و  در میوه سینامآلدئید (59/36 %)، کاریوفیلن (36/22 %)، آلفا-هومولن (49/5 %) و T-کادینول (90/4 %) یافت شد.

اطلاعات تجاری دارچین

سری لانکا مهمترین تولید کننده دارچین می باشد و کشورهای اندونزی، چین و ویتنام در صادرات دارچین cassia  نقش دارند. مهمترین کشورهای وارد کننده دارچین کشورهای مکزیک، آلمان، آمریکا و انگلستان می باشند. سایر کشورهای وارد کننده شامل عربستان سعودی، سنگاپور و فرانسه می باشند.

کاربردهای دارچین

دارچین در صنایع غذایی

در صنایع غذایی به عنوان ادویه و طعم دهنده برنج، گوشت و انواع دسرها شامل کیک، شیرینی و بستنی، ادویه دار کردن fast food، سسها و نوشیدنی کولا استفاده می شود. در مکزیک دارچین را به همراه  قهوه و شکلات  و یا به صورت دمنوش می نوشند. از اسانس cassia در آلمان و ایتالیا در صنایع شکلات سازی استفاده می شود.

خواص دارویی دارچین

اثرات درمانی دارچین مربوط به اسانس و تانن آن است. دارچین دارای خواص ضد درد می باشد و برای بهبود دردهای عضلانی  و دندان درد مفید است، کاهنده تب است و اثرات بند آوردنده خون دارد. خاصیت ضد عفونی کننده دارد و معده را تمیز، آرام و قوی می کند. دارچین همچنین در بهبود گردش خون نقش دارد.

اهمیت دارچین در طب جدید

دارچین به عنوان عامل آنتی اکسیدان، ضد التهاب، محافظت در برابر بیماریهای قلبی، افزایش حساسیت به انسولین، کاهش قند خون، بهبود بیماریهای عصبی مثل آلزایمر و پارکینسون، حفاظت در برابر سرطان، ممانعت از عفونتهای باکتریایی و قارچی و ضد ویروس عمل می کند.

کنترل عفونت و ممانعت از رشد قارچها و باکتریها با دارچین

سینامآلدئید یک از ترکیبهای مهم دارچین در کنترل عفونتهای باکتریایی و قارچی نقش دارد. اسانس دارچین از رشد تعدادی از قارچهای دستگاه تنفسی و همچنین باکتریهای سالمونلا و لیستریا ممانعت می کند. به دلیل اثرات ضد میکروبی، دارچین از پوسیدگی دندان و اختلالات تنفسی ممانعت می کند.

کاهش قند خون با دارچین

دارچین در کاهش قند خون و افزایش حساسیت سلولها به انسولین نقش دارد.

فرآورده های دارویی

به صورت پودر و پرک وجود دارد.

نام تجاری شکل دارویی نام شرکت
گلیکوگل قرص گل دارو
     
     
     
     
     
     

 

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *