تهران، سیدخندان، خیابان میرمطهری، پلاک ۳۸، واحد ۷۱
021-88514651
پشتیبانی
09367951354
دارچین

دارچین

دارچین

دارچین با نام علمی Cinnamomum zeylanicum از خانواده Lauraceae یا برگ بو می باشد. جنس Cinnamomum شامل 50 گونه درخت و درختچه همیشه سبز است . C. zeylanicum به عنوان دارچین سیلان معروف است گونه دیگر از آن به نام C. cassia به نام دارچین کاسیا یا چین معروف است.  به صورت درختانی مرتفع به ارتفاع 9 متر است. برگها متقابل و بیضی شکل یا تخم مرغی و به رنگ سبز درخشان، شفاف و بدون کرک است. گل آذین به صورت خوشه مرکب و گرزن و به صورت نرماده و رنگ سفید مایل به زرد دیده می شوند. میوه آن گوشتی و به صورت سته، زیتونی شکل و به رنگ ارغوانی تیره  است و فصل گلدهی آن از بهمن تا فروردین می‌باشد.

مواد موثره

پوست و برگ دارچین معطر هستند. دارچین دارای 9/9 % رطوبت، 65/4 % پروتئین، 2/2 % چربی، 3/20 % فیبر، 55/59 % کربوهیدرات، 55/3 % خاکستر، 6/ % کلسیم، 05/0 % فسفر، 004/0 % آهن، 01/0 سدیم؛ 4/0 درصد پتاسیم و ویتامین های گروه B میباشد.

اسانس دارچین از پوست گیاه دارچین و با روش تقطیر با آب استخراج می شود. رنگ اسانس زرد روشن است و ترکیب عمده آن آلدئید سینامیک (65 تا 75) درصد است. همجنین دارای اوژنول و فلاندرن می باشد. بوی قوی دارچین و طعم شیرین آنمربوط به آلدئید سینامیک است و در دارچین سیلان و چین وجود دارد. این ترکیب در عطر سازی دارای اهمیت است.

ترکیبهای مهمی در پوست تنه، برگ ، جوانه و میوه شناسای شده است. در پوست تنه سینامآلدئید (7/97%) وجود دارد. سایر ترکیبها شامل گاما-کادینن و آلفا-کوپائن است که به میزان آنها کمتر از 1 % است. در برگ اوژنول (3/87%)، بیسیکلوژرماکرن (6/3 %)، آلفا-فلاندرن (9/1 %) و بتا-کاریوفیلن (9/1%) وجود دارد. در جوانه آلفا-کوپائن (05/23 %)، آلفا-برگاموتن (38/27 %)، آلفا-هومولن (19/6 %) و گاما-کادینن (97/5 %) وجود دارد. در میوه سینامآلدئید (59/36 %)، کاریوفیلن (36/22 %)، آلفا-هومولن (49/5 %) و T-کادینول (90/4 %) شناسایی شده است.

پراکندگی جغرافیایی

دارچین بومی استرالیا و آسیا است. و در ایران کشت نمی شود. دارچین سیلان در سری لانکا و هندوستان می روید و  دارچین کاسیا در چین پرورش می یابد.

نیازهای اکولوژیک

دارچین در ارتفاع 500 متر از سطح دریا، میانگین دمای 27 درجه سانتیگراد و بارندگی سالیانه 2000 تا 2400 میلی متر می روید. و در خاکهای شنی غنی از مواد معدنی رشد می کند.

کشت محصول

تکثیر دارچین از طریق دانه، قلمه زدن و یا خوابانیدن شاخه صورت می گیرد. خاکهای شنی، سیلیسی و آبرفتی بهترین زمین برای پرورش این درخت است. برای رشد مناسب و کیفیت مرغوب پوست کشت آن در مکانهای آفتابی و تابش مستقیم خورشد توصیه شده است.

برداشت و فراوری محصول

برداشت محصول از پایه های چهار ساله تا 10 صورت می گیرد و برداشت از فروردین تا آذر انجام می شود. معمولا 12 تا 18 ماه بعد از برداشت اول اقدام به برداشت مجدد می کنند.  برای جدا کردن پوست از ساقه، برگ و شاخه های کوچک را از تنه جدا می کنند. سپس شکافهای عرض در محل گرهها و شکاف طولی در پوست ساقه ایجاد می کنند. و با ضربه پوست را از تنه جدا می کنند.

اطلاعات تجاری

سری‌لانکا مهمترین تولیدکننده دارچین می‌باشد و کشورهای اندونزی، چین و ویتنام در صادرات دارچین نقش دارند. مهمترین کشورهای واردکننده دارچین کشورهای مکزیک؛ آلمان، آمریکا و انگلستان می‌باشند. سایر کشورهای واردکننده شامل عربستان سعودی، سنگاپور و فرانسه می باشند. روغن چوب و برگ دارچین در کشور سری‌لانکا تولید می‌شود و فرانسه و آمریکا مهمترین واردکننده‌های این روغن هستند. مهمترین تولیدکننده روغن دارچین، چین می‌باشد و آمریکا و ژاپن مهمترین واردکننده‌های این روغن هستند. بر اساس اطلاعات موجود در سایت Trade map چین، ویتنام و سری‌لانکا بزرگترین صادرکنندگان دارچین و آمریکا، ویتنام، هند و مکزیک بزرگترین وارد کننده‌های دارچین هستند.

کاربردها

صنایع غذایی

در صنایع غذایی به عنوان ادویه و طعم دهنده برنج، گوشت و انواع دسرها شامل کیک، شیرینی و بستنی، اویه دار کردن fast food، سسها و نوشیدنی کولا استفاده می شود. در مکزیک یکی ار وارد کننده‌های مهم دارچین، دارچین رابه همراه  قهوه و شکلات  و یا به صورت دمنوش می نوشند. از اسانس cassia در آلمان و ایتالیا در صنایع شکلات سازی استفاده می شود.

خواص دارویی

اثرات درمانی دارچین مربوط به اسانس و تانن آن است. دارچین دارای خواص ضد درد می باشد و برای بهبود دردهای عضلانی  و دندان درد مفید است، کاهنده تب است و اثرات بند آوردنده خون دارد. خاصیت ضد عفونی کننده دارد و معده را تمیز، آرام و قوی می کند و در بهبود گردش خون نقش دارد. برخی خواص دارچین به شرح زیر میباشد:

  • ضد باکتری و قارچ
  • کاهش گلوگز و کلسترول خون
  • کاهش فشار خون
  • خاصیت آنتی اکسیدانی
  • ضد زخم معده
  • ضد درد
  • ضد التهاب
  • بهبود زخم
  • اثرات محافظتی بر کبد
  • بهبود بیماریهای قلبی-عروقی

فراورده های دارویی

نام تجاری

شکل دارویی

نام شرکت

گلیکوگل

قرص

گل دارو

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *