تهران، سیدخندان، خیابان میرمطهری، پلاک ۳۸، واحد ۷۱
021-88514651
پشتیبانی
09367951354
همه چیز درباره دارچین

همه چیز درباره دارچین

گیاه دارچین

دارچین با نام علمی Cinnamomum zeylanicum از خانواده Lauraceae یا برگ بو می باشد. جنس Cinnamomum شامل 50 گونه درخت و درختچه همیشه سبز است C. zeylanicum به عنوان دارچین سیلان و گونه دیگر از آن به نام C. cassia به نام دارچین کاسیا یا چین معروف است. به صورت درختانی مرتفع به ارتفاع 9 متر است. برگها متقابل و بیضی شکل یا تخم مرغی و به رنگ سبز درخشان، شفاف و بدون کرک است. گل آذین به صورت خوشه مرکب و گرزن و به صورت نرماده و رنگ سفید مایل به زرد دیده می شوند. میوه آن گوشتی و به صورت سته، زیتونی شکل و به رنگ ارغوانی تیره  است. و فصل گلدهی آن از بهمن تا فروردین می باشد. دارچین بومی استرالیا و آسیا است و در ایران کشت نمی شود. دارچین سیلان در سری لانکا و هندوستان می روید و دارچین کاسیا در چین پرورش می یابد.

مواد موثره دارچین

                             دازچین

اسانس دارچین

پوست و برگ دارچین معطر هستند اسانس دارچین از پوست گیاه دارچین و با روش تقطیر با آب استخراج می شود. رنگ اسانس زرد روشن است و ترکیب عمده آن آلدئید سینامیک (65 تا 75 درصد) است. همجنین دارای اوژنول و فلاندرن می باشد. بوی قوی دارچین و طعم شیرین آن مربوط به آلدئید سینامیک است و در دارچین سیلان و چین وجود دارد. این ترکیب در عطر سازی دارای اهمیت است سایر ترکیبها شامل گاما-کادینن و آلفا-کوپائن است که میزان آنها کمتر از 1 % است. در برگ ترکیبهای اوژنول (3/87 %)، بیسیکلوژرماکرن (6/3 %)، آلفا-فلاندرن (9/1 %) و بتا-کاریوفیلن (9/1 %) وجود دارد در جوانه، آلفا-کوپائن (05/23 %)، آلفا-برگاموتن (38/27 %)، آلفا-هومولن (19/6 %) و گاما-کادینن (97/5 %) وجود دارد  در میوه سینامآلدئید (59/36 %)، کاریوفیلن (36/22 %)، آلفا-هومولن (49/5 %) و T-کادینول (90/4 %) شناسایی شده است. دارچین cassia دارای مقادیر بالایی کومارین است که میتواند درمقادیر بالا در ایجاد آلرژی و سمیت نقش داشته باشد.

اطلاعات تجاری دارچین

روغن چوب و برگ دارچین در کشور سری لانکا تولید می شود و فرانسه و آمریکا مهمترین وارد کننده های این روغن هستند. مهمترین تولید کننده روغن cassia چین می باشد و آمریکا و ژاپن مهمترین وارد کننده های این روغن هستند. بر اساس اطلاعات موجود در سایت Trade map چین، ویتنام و سری لانکا بزرگترین صادر کنندگان دارچین و آمریکا، ویتنام، هند و مکزیک بزرگترین وارد کننده های دارچین هستند

اهمیت دارچین در طب جدید

بر اساس مقالات مروری منتشر شده دارچین دارای خواص زیر است:

ضد باکتری و ضد قارچ،

Escherichia coli, Salmonella typhi, Salmonella paratyphi, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Aspergillus species, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumonia, Helicobacter pylori

ضد پارازیت، بهبود بیماریهای قلبی-عروقی، کاهش گلوگز و کلسترول خون و کاهش فشار خون، خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره، ضد زخم معده، ضد درد، ضد التهاب، بهبود زخم و اثرات محافظتی بر کبد است.

دارچین و محافظت در برابر بیماریهای قلبی

استفاده از 5/1 گرم و  یا ¾ قاشق چایخوری دارچین موجب کاهش تری گلیسیرید، کلسترول کل، کلسترول بد (LDL) و قند خون می شود. بالابودن تری گلیسیرید و کلسترول خطر بیماریهای قلبی را افزایش می دهد.

بهبود بیماریهای عصبی مثل پارکینسون و آلزایمر با دارچین

بیماریهای عصبی در اثر تغییر ساختار و عملکرد سلولهای عصبی اتفاق می افتد. برخی از ترکیبهای موجود در دارچین از ساخته شدن پروتئین tau (یکی از عوامل بیماری آلزایمر) در بدن جلوگیری می کنند. در مطالعه ای که در سال 2014 انجام گرفت، مصرف دارچین در موشهای با بیماری پارکینسون موجب محافظت نورونها و تنظیم سطح نوروترانسمیترها شد.

محافظت در برابر سرطان با دارچین

مطالعات جانوری نشان داده است که عصاره دارچین با کاهش رشد سلولهای سرطانی و تشکیل رگهای خونی در تومور رشد سلولهای سرطانی را کاهش می دهد. ترکیب سینامآلدئید بیان تعدادی از پروتئینهای درگیر در رشد سلولهای سرطانی تخمدان در موشها را متوقف می کند.

اثرات ضد ویروسی دارچین

دارچین موجب محافظت در برابر تعدادی از بیماریهای ویروسی از جمله ویروس آنفولانزا می شود عصاره دارچین cassia بر ضد ویروس HIV-1 یکی از مهمترین سوشهای ویروس ایدز موثر است.

اثرات جانبی دارچین

دارچین در سمیت کبدی، افزایش ابتلا به سرطان، گلو درد، ایجاد مشکلات تنفسی و تداخلات دارویی نقش دارد. اثرات جانبی دارچین در اثر خوردن مقادیر بالای دارچین و یا خوردن دارچین cassia به دلیل مقادیر بالای کومارین ایجاد می شود.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *